Can Rossell
(Arenys de Munt - Maresme)

Arenys de Munt - Can Rossell - Document del 1426

Arenys de Munt - Can Rossell - Document del 1426 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Arenys de Munt - Can Rossell (Foto: Alberto González Rovira, 2012)

Situació Camí de Can Rossell
Masia enclavada dins el nucli urbà, l'origen de la qual es remunta al segle XIV o inclús abans. De fet, segons Lluís Bonet Garí les parets podrien haver estat bastides en època romana. Pertany a la família Rossell des de fa gairebé sis segles. A la casa es conserva un document de compra-venda de l'any 1426 on ja s'hi esmenta el cognom. L'edifici té tres cossos, paral·lels a la façana principal, i consta de planta baixa, pis i golfes; es cobreix amb teulada a dues aigües. El portal és de punt rodó, d'onze dovelles, a la clau de les quals hi ha un escut esculpit. Al seu damunt hi ha una finestra gòtica, d'arc conopial amb traceria calada i mènsules amb bustos esculpits. Sota l'ampit es conserva l'espitllera. La finestra de l'esquerra és també gòtica però hi ha estat incorporada en una restauració efectuada modernament. La família ha restaurat també acuradament els interiors amb gran encert.