Cases del carrer Onze de Setembre
(Molins de Rei - Baix Llobregat)

Molins de Rei - Carrer Onze de Setembre, 23

Molins de Rei - Carrer Onze de Setembre, 23 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Molins de Rei - Carrer Onze de Setembre (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Onze de Setembre, 19-23
A partir de l'any 1910 es va configurar en aquest sector més alt de la vila una zona residencial que de seguida va ser considerada òptima per a residències d'estiueig. Algunes torres han desaparegut, però les que es conserven són força representatives dels estils vigents a l'època. Algunes mostren elements encara modernistes, com la ceràmica o els esgrafiats, però altres es veuen ja impregnades de l'esperit més conservador del noucentisme.

La casa del núm. 19 va ser construïda l'any 1922 pel mestre d'obres J. Janés, però la configuració actual és fruit de l'ampliació duta a terme l'any 1927 per J.B. Serra.

El xalet Montserrat, del núm. 21, amb el plafó ceràmic amb la imatge de la Mare de Déu, és de l'any 1910.

Del mateix any és la del núm. 23, obra de l'arquitecte Lluís G. Colomer Balled. Està caracteritzada per la gran volada de les teulades i la decoració esgrafiada de la façana.

De la casa Fidel Galtier, obra de Josep Badia, de 1920, en resta només la glorieta de la cantonada.