Casa Pratsjusà
(Barcelona | Rambla Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Rambla Catalunya, 25

Barcelona - Rambla Catalunya, 25 (Foto: Albert Esteves, 2015)

Barcelona - Rambla Catalunya, 25 (Foto: Albert Esteves, 2022)

Barcelona - Rambla Catalunya, 25 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Rambla Catalunya, 25 (Foto: Francesc Rogent (Arquitectura Moderna) - Biblioteca de Catalunya, 1897)

AutorAntoni Serra Pujals
Situació Rambla de Catalunya, 25
Edifici entre mitgeres construït entre 1892 i 94. S'inscriu dins el mateix estil dels edificis veïns, també dels darrers anys del segle XIX, allunyats de l'estètica modernista. Utilitza elements ornamentals del repertori clàssic, com les columnes jòniques o les pilastres d'ordre gegant que flanquegen els cossos laterals. Hi destaca la tribuna del pis principal i l'ornamentació de la planta superior, la composició de la qual es distingeix de la resta, multiplicant-se el nombre d'obertures, que aquí són totes de mig punt, amb balconets semicirculars als extrems, flanquejats per dobles columnes. Aquestes enllacen amb l'entaulament de les torres situades als extrems de la façana i que en són els elements més característics.