Casa Jaume Moysi
(Barcelona | Rambla Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Rambla Catalunya, 23 (Foto: Albert Esteves, 2022)

Barcelona - Rambla Catalunya, 23 (Foto: Anna Corcoll, 2023)

AutorManuel Comas Thos
Situació Rambla de Catalunya, 23
Edifici entre mitgeres dels anys 1893-95, de tipus eclèctic amb elements ornamentals de tradició clàssica i acadèmica. Cal destacar la tribuna de la planta principal, feta amb estructura metàl·lica i vidre, amb un gran cercle a la part frontal, i coberta amb escates de ceràmica.

Alejandro García Sáez ens afegeix la següent informació:
Propietat de la familia Balañà, la finca es troba habitada per dues famílies, tres despatxos d'advocats amb diferents especialitats i una consulta de medicina tradicional oriental. L'ascensor de fusta Cardellach es conserva encara gairebé de forma íntegra i les impagables motllures de guix i fusta de la seva entrada, així com les làmpades de bronze de la recepció, s'han de veure.

Com a curiositat, la Sra. Cecilia Moysi, filla de l'amo original de la finca, va viure tota la vida al tercer i últim pis d'aquesta. Fins fa tres anys, quatre membres de la mateixa família s'havien succeït els uns als altres a la consergeria de l'edifici. Xavier, Juan i Alejandro García Sáez, amb Paquita Sáez Florencia entremig, han estat els últims empleats en les tasques de consergeria de l'edifici, abans de la jubilació de l'última i la seva successió per una persona aliena a aquesta família
.