Safareigs de la Creu Alta
(Sabadell | Centre històric - Vallès Occidental)

Sabadell - Safareigs de la Creu Alta (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2014)

TipusFonts, pous i safareigs
AutorJosep Renom Costa
Situació Borràs / Pius XI
Edifici aïllat, d'una sola planta, situat entre els carrers Borràs, Pius XI i Sant Isidre. Està datat el 1913.

Malgrat la senzillesa de l'obra i el seu deteriorament, encara conserva elements que mostren el tractament acurat amb què es va realitzar, especialment pel que fa a l'exterior. Les façanes tenen un basament amb recobriment de pedres irregulars. La part central conserva restes de l'arrebossat que cobria el maó i d'un senzill esgrafiat d'ones i espirals d'inspiració marina. Les formes del coronament són mixtilínies. Les obertures, molt modificades, són rectangulars.