Església parroquial de Sant Iscle
(Sant Iscle de Vallalta - Maresme)

Sant Iscle de Vallalta - Església

Sant Iscle de Vallalta - Església (Foto: Albert Esteves, 2007)

Sant Iscle de Vallalta - Església (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1916)

Situació Carrer de l'Església
Hi hagué una primera església romànica, de la qual en resten alguns vestigis a la base del campanar, que va ser consagrada l'any 1090. L'edifici actual va ser construït entre els segles XVIII i XIX. Té una façana molt austera, amb el coronament ondulat, i portal d'arc rebaixat emmarcat de pedra. Al seu damunt hi ha una fornícula on hi hi havia la imatge del sant. El campanar és de torre, de planta quadrada. A la façana hi ha una làpida commemorativa de la resistència que el sometent durant la guerra del Francès (1808-1809).