Can Via
(La Palma de Cervelló - Baix Llobregat)

La Palma de Cervelló - Can Via

La Palma de Cervelló - Can Via (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorJoan Rubió Bellver (reforma)
Situació Camí de Can Via
Molt a prop del poble, en direcció a Corbera, hi ha la masia de can Via, amb una popular zona de pícnic al seu costat. El seu origen pot remuntar-se probablement al segle XVII, però ha sofert reformes als segles XIX i XX. El conjunt va ser restaurat per l'arquitecte Joan Rubió Bellver l'any 1948.

És un edifici de planta rectangular amb el carener de la teulada paral·lel a la façana principal. El portal és adovellat i les finestres, de llinda recta, estan emmarcades amb pedra rogenca.

Els Via procedien de Santa Coloma de Cervelló. Cap al segle XVIII-XIX va passar a mans de la família Pasqual.