Casa Antoni Salvadó
(Barcelona | Casp - Ausiàs March - Barcelonès)

Barcelona - Casp, 46 (Foto: Anna Corcoll, 2020)

Barcelona - Casp, 46 (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorJuli Batllevell Arús
Situació Casp, 46
Malgrat ser projectat en plena efervescència del modernisme (1902-1904), és una obra formalment eclèctica, amb un repertori ornamental amb traces renaixentistes i barroques. De la façana, amb un acabat de pedra imitant carreus, cal destacar-ne les dues tribunes del pis principal i la galeria d'arcades del darrer pis, la combinació de balcons de tipologia i materials diversos, així com el treball escultòric que envolta les obertures. Dissortadament, el coronament es va alterar amb l'addició d'un pis més, obra d'Adolf Florensa del 1925, alhora que es van modificar el vestíbul i l'escala i es va eliminar l'antic ascensor.

El promotor va ser Antoni Salvadó Safont, industrial del cotó i copropietari de Burés i Salvadó i propietari de Galobart i Salvadó, dues importants empreses amb fàbriques al Bages i la Selva.