Casa Francesc Burés
(Barcelona | Casp - Ausiàs March - Barcelonès)

Barcelona - Casa Burés. Façana Girona (Foto: Albert Esteves, 2022)

Barcelona - Casa Burés (Foto: Anna Corcoll, 2022)

AutorMiquel Pascual Tintorer / Francesc Berenguer Mestres
Situació Ausiàs Marc, 30-32 / Girona, 12-18
Projecte de l'any 1900 signat per Miquel Pascual però realitzat en la seva major part per Francesc Berenguer Mestres. La casa, enllestida l'any 1905, té la façana principal al xamfrà dels carrers Ausiàs Marc i Girona. S'articula amb dos cossos semicilíndrics situats als dos angles i que s'eleven, a manera de torres, per damunt de la teulada, aquesta, per cert, de ràfec molt prominent. Una de les torres està coronada amb una apuntada coberta cònica. La façana és de pedra sense desbastar i, entre els seus elements decoratius, cal destacar-ne la barana dels balcons correguts del pis principal.

Al pis principal es conserva part de la rica decoració modernista original, amb mobles i mosaics de Gaspar Homar, guixeria d'Antoni Ollé, fusteria de Joan Carreres i pintures murals d'Oleguer Junyent. Destaca especialment el vestíbul, amb una escalinata ricament decorada, als peus de la qual hi ha un os abraçant un fanal, tot plegat il·luminat per una espectacular claraboia decorada amb vitralls.

Reformada per TdB Arquitectura i convertida en apartaments de luxe.