Casa Teodor Prat
(Barcelona | Casp - Ausiàs March - Barcelonès)

Barcelona - Bailèn, 9 (Foto: Albert Esteves, 2022)

Barcelona - Bailèn, 9 (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorJuli Batllevell Arús
Situació Bailèn, 9
Edifici entre mitgeres de l'any 1899. La seva façana ve caracteritzada per la tribuna central, que abasta els dos primers pisos, amb elements de ferro i de vidre acolorit emplomat, de disseny molt elegant. L'ornamentació més destacable és la que envolta les obertures, uns guardapols amb mènsules de referència gòtica. El fris que decora la planta baixa és una magnífica mostra del repertori ornamental modernista, protagonitzat per animals i vegetals.

La planta baixa estava destinada a despatx professional, el principal i el superior, a habitatge i els més alts, al lloguer. A l'interior, l'ampli vestíbul, l'escala i els pisos mateixos són banyats en llum gràcies a claraboies i patis.