Can Coromines
(Sant Pol de Mar - Maresme)

Sant Pol - Can Coromines

Sant Pol - Can Coromines (Foto: Albert Esteves, 2007)

Sant Pol - Can Coromines (Foto: Albert Esteves, 2017)

Situació Carrer Consolat de Mar, 9
L'any 1922 es va enderrocar una antiga masia del poble, que es trobava ja molt enrunada, però es van guardar el portal i la finestra gòtica. La finestra és de tipus conopial, amb traceria calada, probablement del final del segle XV. Amb posterioritat, aquests elements van ser traslladats a la casa del nº 9 del carrer Consolat de Mar, que havia estat antigament la seu de l'Ajuntament i, entre 1914 i 1938, la casa d'estiueig de la família del filòleg Joan Coromines. Des del 2006 és la seu de la Fundació Pere Coromines.

L'any 2015 s'ha inaugurat una posta al dia del que era Biblioteca Municipal al mateix edifici des de 2012, feta per À. Biurrun i AV62 arquitectes.