Casa Mas i Morell
(Sant Pol de Mar - Maresme)

Sant Pol - Casa Mas i Morell (Foto: Albert Esteves, 2017)

Sant Pol - Casa Mas i Morell (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorIgnasi Mas Morell
Situació Consolat de Mar, 5
Per la seva situació, a la Plaça, davant de mar, la Torre ha esdevingut un dels edificis més emblemàtics de Sant Pol. Va ser projectada per Ignasi Mas Morell el 1919, i construïda l'any 1922 per a Josep Mas i Morell. És, doncs, molt posterior al ple modernisme que caracteritza les obres de l'arquitecte als inicis del segle XX. En aquesta casa, de gran monumentalitat, són molt clares les referències classicistes, així com la simetria, l'equilibri i la contenció decorativa, principis molt preuats pel moviment noucentista, plenament vigent a l'època. Si comparem aquesta casa amb la de Can Planiol, feta pel mateix arquitecte una dècada enrera, el contrast és més que evident. Una acurada restauració ha estat duta a terme l'any 2004.