Can Ratés
(Santa Susanna - Maresme)

Santa Susanna - Can Ratés

Santa Susanna - Can Ratés (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Carrer Montseny
InterèsEspecial interès Interessant
Construïda segurament als inicis del segle XVI, propietat de la família Poch que, al 1584 va alçar la torre de de defensa que la caracteritza. L'any 1861 va ser adquirida pel baró de Ratés, que la va convertir en un palauet residencial, afegint-hi un cos transversal, on hi havia els estables, i un entorn enjardinat, amb un llac. El cos més antic, amb l'entrada sobrealçada un tres metres respecte a l'actual nivell del pati, té planta rectangular coberta amb teulada a dues aigües, amb el carener paral·lel a la façana principal. La porta és rectangular, emmarcada amb pedra, i té un escut nobiliari damunt la llinda. Actualment, tot el conjunt és de propietat municipal.