Casa Canals
(Tarragona | Part Alta Nord - Tarragonès)

Tarragona - Casa Canals

Tarragona - Casa Canals (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Granada, 11
InterèsEspecial interès Interessant
Residència senyorial de la família Canals, originària de Reus i instal·lada a Tarragona cap a la fi del segle XVII. És un edifici construït aprofitant la muralla romana i, a la primera planta, conserva restes d'una casa del segle XIV. L'immoble actual està documentat des del 1802, coincidint amb l'estada que hi va fer el rei Carles IV amb motiu de la inauguració del port. La casa s'organitza per plantes, amb els baixos destinats als serveis, la planta noble on residia la família, oberta a un jardí interior, i una segona planta destinada al servei. La decoració arquitectònica, neoclàssica, és de la fi del segle XVIII i el mobiliari interior de meitat del XIX, quan la família Canals va emparentar amb els poderosos Castellarnau.