Can Desclapers (la Cooperativa)
(Malgrat de Mar - Maresme)

Malgrat de Mar - Can Desclapers (la Cooperativa)

Malgrat de Mar - Can Desclapers (la Cooperativa) (Foto: Albert Esteves, 2008)

Documents antics de la família Clapers

Malgrat de Mar - Can Desclapers (la Cooperativa) (Foto: Josep Danés -Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya, 1929)

Situació Carrer Desclapers, 14-18
Casal senyorial que va pertànyer a la família Desclapers. Té planta quadrada amb teulada a quatre aigües i tres nivells en alçat, planta baixa, pis i golfes, i garites als angles. És obra del segle XVII, amb alguns elements anteriors. El portal és adovellat, amb l'escut nobiliari al damunt. Durant el segle XIX es va fer servir com a magatzem d'oli i va patir diverses reformes interiors. El 1886 va ser ocupat pel Casino Malgratense i, a partir de 1929, per la Cooperativa. El 1998 va ser remodelat per convertir-se en biblioteca pública.