Torreta del castell
(Malgrat de Mar - Maresme)

Malgrat de Mar - Torreta del castell

Malgrat de Mar - Torreta del castell (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Parc del Castell
Aturonada, a la part alta del poble, és una torre del segle XVI que devia formar part d'un petit clos fortificat més antic, potser del segle XIV, depenent del castell de Palafolls. És de planta rodona i es conserva només a un terç de la seva alçada original. L'any 2002, quan s'urbanitzava del parc que l'envolta, va ser remodelada eliminant-se el niu de metralladores que la coronava, instal·lat durant la guerra civil. Aquesta actuació, que va alterar substancialment la seva estructura, especialment a l'interior, ha resultat força polèmica i ha despertat la indignació de molta gent del poble.