Casa Pilar Aleu
(Barcelona | La Torre de les Aigües - Barcelonès)

Barcelona - Gran Via, 690 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Gran Via, 690 (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorManuel Comas Thos
Situació Gran Via de les Corts Catalanes, 690
Edifici entre mitgeres del 1888-89, promogut per Pilar Aleu i Massanet, filla d'Andreu Aleu i vídua de l'empresari tèxtil Ignasi Font. Va ser projectat per Manuel Comas Thos (Mataró (1855-1914), un arquitecte que basculava entre l'eclecticisme i el modernisme. En aquesta casa s'inclina clarament cap als models eclèctics més convencionals. Tanmateix, té un element que el singularitza, que és el gran plafó central amb un mosaic, el qual abasta els tres pisos superiors, obra del ceramista Lluís Bru Salelles. Cal ressaltar també la sobrellinda del pis principal, on podem observar un bust femení (potser la imatge de la propietària) i els símbols de la Pintura, l'Arquitectura i la Música).