Torre de la Vídua de Can Sala
(Malgrat de Mar - Maresme)

Malgrat de Mar - Torre de la Vídua de Can Sala

Malgrat de Mar - Torre de la Vídua de Can Sala (Foto: Albert Esteves, 2008)

AutorEsteve Rocafort i Carreras
Situació Carrer de Mar, 61
InterèsEspecial interès Interessant
Se la coneix també com la Torre d'en Riera. Va ser construïda l'any 1910, després que Damià Garriga i Rabassa demanés permís en nom de la seva filla Josepa Garriga i Anglada, un any abans. El 1928 va ser adquirida per Francesc Serra i Bonet i, el 1942, va passar a mans d'Isabel Oliveras Benasset, esposa de Josep Riera Palomé.

És un edifici de gran interès tant per la seva composició com per la seva riquesa ornamental, amb motlluratge de motius florals embellint les llindes de les obertures, impostes ceràmiques i baranes de forja o de pedra calada. Li atorguen un aire historicista el coronament amb merlets i la torratxa cantonera, de planta poligonal i coberta ceràmica. A l'interior es conserven unes interessants pintures al fresc, amb simbologia relacionada, potser, amb la maçoneria.

Va ser adquirida per l'Ajuntament de Malgrat l'any 2007 i ha estat restaurada recentment.