Casa Miró
(Molins de Rei - Baix Llobregat)

Molins de Rei - Casa Miró (Foto: Albert Esteves, 2019)

Molins de Rei - Casa Miró (Foto: Albert Esteves, 2008)

AutorJosep Badia Rubí
Situació Plaça Països Catalans, 5
Caseta entre mitgeres de planta i pis, de l'any 1913. La façana és molt original, especialment per l'ús de la pedra irregular al pis superior i el trencadís ceràmic al sòcol i emmarcant les obertures. Entorn d'aquestes hi ha també, al pis de dalt, una mena de discs o plats, fets també amb trencadís de colors.

Segons el catàleg municipal la casa va ser construïda per l'avi de l'actual propietari, en Jaume Miró i Bosch, paleta, que va treballar en la construcció de Can Negre, de l'arquitecte Jujol, a Sant Joan Despí, i allà fou on va aprendre la tècnica del trencadís.