Casa Marià Tomàs
(Barcelona | La Concepció - Barcelonès)

Barcelona - Roger de Llúria, 83 (Foto: Albert Esteves, 2008)

Barcelona - Roger de Llúria, 83 (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorModest Fossas Pi
Situació Roger de Llúria, 83
Edifici entre mitgeres construït entre els anys 1895-96. El disseny de la façana fa que cada pis tingui una composició diferent de les obertures. Així, al pis principal veiem una tribuna rectangular central, la qual actua com a balcó del segon pis, flanquejat per dues finestres balconeres. Al tercer pis s'inverteix la composició, mentre que el quart té balcó corregut i el cinquè, tres balcons individuals. L'empremta modernista es deixa sentir a la porta principal i, sobretot, a la part del coronament, amb una rica ornamentació escultòrica. És interessant, com a detall, el parell de gossos fantasiosos encastats a la part baixa de la tribuna, que recorden, pel seu aspecte, al ca Cèrber, tot i que amb un sol cap i no tres, com aquell.