Queviures Múrria
(Barcelona | La Concepció - Barcelonès)

Barcelona - Queviures Múrria (Foto: Albert Esteves, 2008)

Barcelona - Queviures Múrria (Foto: Sergi Suárez, 2024)

TipusEstabliment comercial
Situació Roger de Llúria, 85 / València, 310
Inaugurat l'any 1898 amb el nom de La Puríssima, relacionat amb l'església propera, la de la Concepció. Aleshores era un torrador de cafè i fàbrica de neules. L'any 1916 va passar a mans de Joan Soler, que va ampliar el catàleg de productes a la venda. L'any 1943 va ser adquirida per Josep Múrria, que havia agafat experiència treballant en diversos colmados.

Conserva una vistosa façana on destaquen els rètols i anuncis modernistes fets en vidre tintat al foc. El que dona a la cantonada és una còpia de l'època d'un cartell original del destacat pintor Ramon Casas. A l'interior hi ha un rellotge d'època i el mobiliari original de caoba i fusta de pi.