Casa Elizalde
(Barcelona | La Concepció - Barcelonès)

Barcelona - València, 302 (Foto: Graciel·la Vidal, 2014)

Barcelona - València, 302 (Foto: Anna Corcoll, 2021)

AutorEmili Sala Cortés
Situació València, 302
InterèsEspecial interès Interessant
Palauet residencial construït l'any 1885 per encàrrec de Francisco Juárez i on va residir, des de 1895, Arturo Elizalde, important empresari industrial que es dedicà a la fabricació d'automòbils. Elizalde va modificar l'interior de la casa i també la façana, fent desaparèixer una tribuna central, substituïda per un balcó noble, entre altres canvis. La façana resultant, amb elements decoratius extrets del repertori clàssic, recorda els palaus renaixentistes. Les cornises, medallons i permòdols van ser obrats per Magí Augé. És interessant visitar el seu pati interior.

La casa va ser restaurada pels arquitectes Jaume Sanmartí i Josep Bosch i en l'actualitat és un centre cultural on es realitzen exposicions, espectacles, cursos, etc.