Molí dels Frares
(Sant Vicenç dels Horts - Baix Llobregat)

Sant Vicenç´dels Horts - Molí dels Frares

Sant Vicenç´dels Horts - Molí dels Frares (Foto: Albert Esteves, 2016)

TipusMolí
Situació Plaça del Molí, 1
Antic mas del segle XIII-XIV reconstruït als inicis del segle XX, que conserva restes d'un antic molí fariner, mogut amb l'aigua de la riera. D'aquest, se'n conserva part de l'estructura, així com una estança coberta amb voltes ogivals, a la qual s'accedeix per una porta adovellada de mig punt. Des del 1370 havia estat propietat del monestir de Sant Pau del Camp i, entre 1583 i 1723, del de Montserrat. Amb la desamortització va passar a mans de l'Estat i va ser adquirit l'any 1836 per Antoni Xuriguer. A començament del segle XX era propietat d'Isidre Tort, després va ser de Joan Folch i l'any 1948 pertany a Dolors Biosca. Actualment és de propietat municipal.