Campanar romànic de Sant Esteve
(Tordera - Maresme)

Tordera - Campanar romànic de Sant Esteve

Tordera - Campanar romànic de Sant Esteve (Foto: Ricard Vilà, 2021)

Tordera - Campanar romànic de Sant Esteve (Foto: Albert Esteves, 2008)

InterèsEspecial interès Interessant
De l'antiga església romànica de Sant Esteve de Tordera en resta només el campanar, de planta quadrada. Va ser construït en diferents fases. La part més baixa, amb l'arrencada de la volta de la nau, és del segle XI. El segon tram, on hi ha les finestres, és del segle XII. I finalment, la part superior, a partir de la cornisa, ja del segle XVI. Els carreus són regulars, ben escairats i alineats, més grans i elaborats els del segle XII. Les finestres del tram romànic són de mig punt al primer pis i geminades al segon, i es repeteixen a les quatre cares.