Ajuntament
(Sant Vicenç dels Horts - Baix Llobregat)

Sant Vicenç dels Horts - Ajuntament. Façana posterior

Sant Vicenç dels Horts - Ajuntament. Façana posterior (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorMelcior Viñals Muñoz
Situació Plaça de la Vila, 1
L'edifici actual va ser realitzat en dues fases, la planta baixa, destinada a escola de nenes, es va construir l'any 1923, i la segona, amb les dependències municipals, el 1925. No es va enllestir del tot fins al juliol de 1927, quan es va fer la inauguració oficial, amb presència del capità general de Catalunya i el governador civil, Joaquim Milans del Bosch. L'any 1980 es va efectuar una reforma de la part posterior, poc respectuosa amb l'estil original.

L'edifici s'estructura al voltant d'un pati central cobert amb una claraboia. Li dona caràcter la torre angular, amb una airosa coberta piramidal a quatre aigües. Aquesta teulada, com la de la resta de l'edifici, té un destacat voladís, suportat amb cartabons de fusta. La façana principal presenta una llarga balconada al primer pis i un portal format per tres arcs ogivals de maó vist.