Barri del Poble Nou
(Sant Vicenç dels Horts - Baix Llobregat)

Sant Vicenç dels Horts - Ferrés i Costa, 64

Sant Vicenç dels Horts - Ferrés i Costa, 64 (Foto: Albert Esteves, 2008)

Sant Vicenç dels Horts - Poble Nou

Sant Vicenç dels Horts - Poble Nou (Foto: Albert Esteves, 2006)

EstilNoucentisme
Situació Carrers Abadessa Reverter, Canalejas, Ferrés Costa, Santa Clara, Unitat, i plaça de Carme Llinàs
Des de l'any 1913, el pla municipal d'eixample de Sant Vicenç, redactat per l'arquitecte municipal Melcior Viñals, preveia en aquest sector del terme, prop de la carretera de Torrelles, la creació d'un barri residencial, de carrers ortogonals pensats per a habitatges unifamiliars amb jardí, tot i que algunes cases es van construir entre mitgeres. La major part de les construccions es van fer en la dècada dels anys vint del segle passat, en ple domini de l'estil noucentista. Això fa que el conjunt -que en termes generals ha sofert poques alteracions- tingui una considerable homogeneïtat estilística.