Capella de Sant Tou
(Tordera - Maresme)

Tordera - Capella de Sant Tou

Tordera - Capella de Sant Tou (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Camí de Can Talleda
Va ser construïda cap al segle XVI-XVII, segurament pels propietaris de la veïna masia de Can Talleda i reconstruïda o reformada amb posterioritat. Té una nau reforçada amb grans contraforts laterals i coronada amb un campanar d'espadanya. La porta és de llinda recta i duu gravada la data de 1602. Al seu davant hi ha un gran atri cobert a dues aigües amb encavallada de fusta suportada per dos gruixuts pilars de maons.

Antoni Cervantes i Corominas ens aporta la següent informació: A l'Arxiu Diocesà de Girona i amb referencia V-209-01304 hi ha un document amb el títol de "Llicencia beneir capella en Terreny de Pere Talleda el 12.07.1578".