Can Ribot
(Santa Coloma de Cervelló - Baix Llobregat)

Santa Coloma de Cervelló - Can Ribot

Santa Coloma de Cervelló - Can Ribot (Foto: Albert Esteves, 2008)

Santa Coloma de Cervelló - Can Ribot (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Av. Comte Ramón Berenguer, 138. Urbanització Cesalpina
Masia datada originalment al segle XIII però molt transformada i ampliada en èpoques posteriors, especialment al segle XVIII. El primer Ribot del mas està documentat l'any 1583. Abans d'ell la masia es coneixia com la casa Maynés de la Costa i més anteriorment com Mas Palomer de la Costa i està documentat des de 1254. Dels Ribot la casa va passar per matrimoni als Suñer, cap a mitjan segle XIX. Va ser un mas força important, amb una gran extensió de terrenys que al segle XX es van convertir en una urbanització. Des dels anys setanta del segle XX la masia funciona com a restaurant.

La casa té planta rectangular, amb teulada a dues aigües i cossos agregats a banda i banda. A la façana principal hi ha el portal d'arc rebaixat i algunes finestres amb llinda i brancals de pedra. A la llinda de la finestra principal hi ha gravat el nom de Narcís Ribot i la data de 1787.