Casa Conrad Roure
(Barcelona | Esquerra Alta de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Aribau, 155

Barcelona - Aribau, 155 (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorFerran Romeu Ribot
Situació Aribau, 155
L'edifici original, de planta baixa i pis, va ser construït l'any 1902, projectat per Ferran Romeu Ribot (Barcelona, 1862 - 1943). La riquesa de la planta baixa sembla suggerir un destí més ampul·lós que la discreta planta superior amb la qual va quedar reduït. Cal destacar la porta d'entrada, flanquejada per dues columnes i embellida amb acurats relleus vegetals, així com el vestíbul, ornat amb ceràmica, mosaic i ferro. Modernament, s'ha volgut omplir l'espai buit amb quatre plantes més, amb un resultat força discutible. Lluís Permanyer (La Vanguardia, 10/6/2006) diu sobre aquest afegitó, d'entre 2001/ 2003-, que no sólo no dialoga con la parte histórica, sino que supone un agresión tanto por la contraposición de los vacíos como, sobre todo, por la irrupción de un color gratuito y agresivo.

En aquest edifici es va fundar la primera Casa dels Nens -1916-, escola pionera a Espanya en l'aplicació del mètode Montessori.