Casa Esteve Recolons
(Barcelona | Esquerra Mitja de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Rosselló, 192 (Foto: Albert Esteves, 2008)

Barcelona - Rosselló, 192 (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorPere Bassegoda Mateu
Situació Rosselló, 192
Edifici entre mitgeres dels anys 1904-1905. Té una composició interessant, diferent a cada pis, el principal amb tribunes laterals, el quart amb balcons correguts i el més alt amb balconets individuals. Aquest nivell, que enllaça amb el coronament, és la part més destacada de la façana i la més clarament modernista. Les obertures s'inscriuen dins uns arcs de punt rodó sostinguts per pilastres amb mènsula. Una motllura de perfil conopial enllaça amb els respiralls, envoltats de fullatge en relleu. Les obertures de la planta baixa estan decorades amb relleus motllurats de flors, també típicament modernistes. Damunt la porta hi ha un medalló amb les inicials del propietari.