Església nova de Santa Maria de Sales
(Viladecans - Baix Llobregat)

Viladecans - Parròquia Santa Maria de Sales (Foto: Albert Esteves, 2006)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorRobert Kramreiter
Situació Av. Batllori, 1
Obra construïda el 1967 segons projecte de l'arquitecte vienès Robert Kramreiter, seguidor de Le Corbusier i exiliat del seu país per culpa del nazisme, acabada sota la direcció de l'arquitecte municipal Pere Marieges Carbó a la mort d'aquell. És un edifici de formigó, impactant per la seva original estructura, especialment la del campanar, molt expressionista, i amb uns importants vitralls de Llucià Navarro.

Es tracta d'una església que s'havia d'alçar a Santa Maria de Llorell (Tossa de Mar) que, malgrat tot, ha quedat ben integrada a la població de Viladecans. I amb un exemplar bessó, a Ivalo, Finlàndia, del mateix Kramreiter. Aquest també realitzà la fàbrica Siemens de Cornellà.