Colònia Güell: Escola
(Santa Coloma de Cervelló - Baix Llobregat)

Santa Coloma de Cervelló - Escola (Foto: Albert Esteves, 2008)

TipusEdifici escolar
AutorFrancesc Berenguer Mestres i Francesc Berenguer Bellvehí
Situació Colònia Güell: Barrau, 27
Unida a la casa del mestre a través d'un arc parabòlic, l'escola és un edifici especialment concebut per a facilitar l'ensenyament, que era gratuït pels nens de la Colònia. Disposa d'àmplies obertures al pis inferior i moltes finestres més estretes al superior, que permeten una gran lluminositat. Els materials constructius predominants són el maó vist i les lloses de pedra. La coberta és de teula àrab a quatre aiguavessos. És obra de l'any 1911. Inicialment, només hi havia classes pels nois, les noies anaven a una altra escola, i l'ensenyament s'impartia a la planta baixa. Posteriorment, cap als anys trenta, es va adequar la primera planta per a les noies.