Casa Atanasi Ramas (Tarragona - Rambles - Eixample - Tarragonès)


Tarragona - Casa Atanasi Ramas

Tarragona - Casa Atanasi Ramas (Foto: Albert Esteves, 2008)

Tarragona - Casa Atanasi Ramas

Tarragona - Casa Atanasi Ramas (Foto: Albert Esteves, 2008)

Tarragona - Casa Atanasi Ramas

Tarragona - Casa Atanasi Ramas (Foto: Albert Esteves, 2008)

Tarragona - Casa Atanasi Ramas

Tarragona - Casa Atanasi Ramas (Foto: Consell del Modernisme)TipusEdifici residencial
Període1911-1929
EstilNoucentisme
AutorJosep Maria Pujol de Barberà
Situació Carrer Cristòfor Colom, 20
Edifici entre mitgeres de l'any 1924. Consta de planta baixa i dos pisos, més un pis afegit l'any 1931 pel mateix arquitecte però sense cap relació amb la composició original. L'element més destacat és la tribuna de la planta principal, amb columnes jòniques i un arc de mig punt vidriat, entre dos òculs. Enllacen amb la tribuna dos balcons de llosana curvilínia. Els elements ornamentals són de tipus classicista.

DESCRIPCIÓ TÈCNICA
Informació cedida pel Consell del Modernisme de la Ciutat de Tarragona

Edifici d’habitatges entre mitgeres amb baixos comercials i dues plantes altes. L’any 1931 Pujol de Barberà addicionà l’últim pis que no guarda les proporciones originàries.
Ocupa una parcel·la rectangular que permet col·locar tres obertures per pis a la façana. Amb l’ornamentació de la façana i en la mida que es dóna als balcons, mènsules i obertures, s’estableix una ordenació jeràrquica a l’edifici. La planta noble té tribuna tancada decorada amb columnes jòniques i balconada curvilínia. Destaca l’ús de trencaaigües de caràcter historicista. Els balcons són de ferro forjat i llosa de pedra. L’acabament de l’edifici ve també donat per una cornisa amb mènsules.
A la façana, que està arrebossada, destaca la pedra de las columnes jòniques i sobretot la tribuna del pis principal amb sis columnes, dos adossades. A més destaquem el tractament dels baixos, la disposició acadèmica dels balcons, els elements decoratius de caire historicista i la disposició harmònica de tota la façana, que li donen certes característiques modernistes.

Les quatre mènsules de l’entrada: imitant el moviment dels vegetals, de les fulles.

Capitells de les columnes de la tribuna. Quatre petites volutes en cada capitell. S’apropa molt als capitells d’ordre corinti romà de l’Antiguitat, encara que la funció de cantonada de les volutes fos més originari del Barroc
  • Si voleu aportar més imatges o informació d’aquest element, cliqueu aquí

Mapa general
No està autoritzada la reproducció d’imatges o continguts sense el consentiment exprés de CEDIP