Casa Lluís Gustems (Tarragona - Rambles - Eixample - Tarragonès)


Tarragona - Casa Gustems

Tarragona - Casa Gustems (Foto: Albert Esteves, 2008)

Tarragona - Casa Gustems

Tarragona - Casa Gustems (Foto: Albert Esteves, 2008)

Tarragona - Casa Gustems

Tarragona - Casa Gustems (Foto: Consell del Modernisme)TipusEdifici residencial
Període1911-1929
EstilNoucentisme
AutorJosep Maria Pujol de Barberà
Situació Carrer Governador González, 41
Edifici en cantonada, obra de l'any 1925, situat en una parcel·la triangular que permet una façana prou àmplia, a l'eix de la qual hi ha la tribuna. Consta de planta baixa i dos pisos. Damunt la cornisa es corona amb tres frontons semicirculars.

DESCRIPCIÓ TÈCNICA
Informació cedida pel Consell del Modernisme de la Ciutat de Tarragona

Edifici entre mitgeres que fa cantonada, consta de baixos comercials i dos plantes de pisos, amb cinc obertures per planta. Format per tres cossos verticals tots ells coronats amb un frontó de caire historicista, cal destacar els cossos laterals aixecats i la planta noble amb tribuna finestrada amb capitells d’inspiració oriental. L’ordenació dels buits és a la part central amb una tribuna o balcó i a banda i banda una balconada seguida, que abraça dues portes balconeres. Les balconades són amb barana de ferro forjat molt treballada i amb mènsules historicistes. La cornisa de l’edifici té esgrafiats, respiralls i ampit de formigó amb tres frontons. L’arrebossat es imitació de carreus.

Es caracteritza per l’eix de simetria axial cantoner, emfasitzat per la tribuna triforada amb columnes i l’ús de les formes corbes. Sis pilastres de carreus encoixinats atorguen contundència, quatre de les quals recorren verticalment tota la façana. Es van adoptar solucions decoratives innovadores, però trobem encara una organització simètrica de les obertures, que és el element a destacar de l’edifici.

Els capitells de les columnes decoratives de la tribuna. Les mènsules de sota els balcons. Formes barrejades barrejades amb f. geomètriques.
Els espiralls de formes corbes i molt simples.
  • Si voleu aportar més imatges o informació d’aquest element, cliqueu aquí

Mapa general
No està autoritzada la reproducció d’imatges o continguts sense el consentiment exprés de CEDIP