Església parroquial de Sant Martí
(El Morell - Tarragonès)

El Morell - Església de Sant Martí (Foto: Albert Esteves, 2008)

El Morell - Església de Sant Martí  i castell

El Morell - Església de Sant Martí i castell (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Plaça de l'Església, 1
La primitiva església, d'origen medieval es trobava en molt mal estat a mitjan segle XVIII. La nova església es va construir entre 1759 i 1765 i fins el 1772 va ser sufragània de la parròquia de Vilallonga. Consta d'una sola nau amb capelles laterals intercomunicades. La coberta amb volta de canó amb llunetes i volta d'arestes a les capelles. El portal és plenament barroc, amb un frontó trencat on es situa una fornícula amb la imatge del sant. L'any 1934 va ser incendiada i de nou el 1936, quan va ser cremat l'altar major barroc procedent de la capella del Corpus Chiristi de la catedral de Tarragona.