Casa Josep Rosés
(Barcelona | Esquerra Baixa de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Diputació, 139 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Diputació, 139 (Foto: Albert Esteves, 2008)

AutorJosep Graner Prat
Situació Diputació, 139
Edifici entre mitgeres de l'any 1905. Va ser promogut per Josep Rosés, que va encarregar el projecte a Josep Graner, tal com havia fet uns anys abans amb un edifici al núm. 136 del carrer Viladomat (vegeu enllaç). De fet, tots dos projectes es formulen amb una concepció molt semblant. En els dos casos el protagonisme se l'enduu el tram superior, remarcat amb quatre columnes, un fris esgrafiat i un destacat capcer. En aquest cas es deixa sentir més l'alenada modernista en alguns detalls, com els balcons sinuosos o els relleus florals de les llindes.