Casa Mussoles
(Tarragona | Rambles - Eixample - Tarragonès)

Tarragona - Casa Mussoles (Foto: Albert Esteves, 2022)

Tarragona - Casa Mussoles (Foto: Consell del Modernisme)

AutorJosep M. Monravà López
Situació Rambla Nova, 88 / Canyelles, 1
Edifici en xamfrà, originalment de planta i pis, projectat l'any 1914 en un estil netament modernista per Pujol de Barberà. Va ser ampliat i completament reformat l'any 1947 per Josep M. Monravà, a petició de Carme Martí, vídua de Mussoles. Verticalment, s'emfasitzen l'eix central i els eixos de les cantonades, on hi ha els balcons i, a l'eix de la dreta, dues tribunes al pis principal i al segon pis. Va ser restaurat l'any 1989.

DESCRIPCIÓ TÈCNICA. Informació cedida pel Consell del Modernisme de la Ciutat de Tarragona:

Edifici plurifamiliar entre mitgeres que té fatxades a la Rambla Nova i al carrer Canyelles. Té cinc plantes, és totalment simètric en la seva composició estructural, no en els seus elements, que són més rics en el lateral que dona a la Rambla, ja que disposa d’una tribuna vidriada en les seves plantes primera i segona i a més hi ha quatre balcons en lloc de les quatre finestres del lateral esquerre. El propietari tenia una foneria i va utilitzar columnes de ferro forjat. Els baixos són de pedra escairada i al cim hi ha cornisa amb barana balustrada de pedra.

Aquesta casa és un exemple clar d’una tipologia arquitectònica pròpia del moment en què es va construir. Tot l’interès de la construcció rau en la decoració de la façana, en la disposició acadèmica dels balcons, en els elements decoratius i la disposició harmònica amb la resta dels alçats de la Rambla Nova.

CAPITELLS
Sis capitells de les petites columnes de la tribuna. Són els mateixos els del primer pis que els del segon. Representen diferents tipus de fulles o formes vegetals.

Capitells de material metàl·lic, que a la vegada els hi dona volum i s’hi capta el moviment dels vegetals
.