Església de Sant Agustí
(Tarragona | Rambles - Eixample - Tarragonès)

Tarragona - Església de Sant Agustí (Foto: Albert Esteves, 2008)

Tarragona - Església de Sant Agustí (Foto: Albert Esteves, 2017)

Tarragona - Església de Sant Agustí (Foto: José Aguado, 2017)

Situació Rambla Vella, 12
De l'antic convent de Sant Agustí, que va pertànyer als jesuïtes, només en resta l'església. La seva construcció es va iniciar l'any 1576 i es va enllestir al segle següent. Consta d'una nau única coberta amb volta de canó i dues torres campanar als extrems de la façana. El seu estil barreja una estructura renaixentista amb elements barrocs. La portalada, del 1789, és d'estil italianitzant. Presenta dos parells de columnes i sengles pilastres que sostenen un entaulament amb frontó semicircular partit. Al frontó hi ha un gran escut. Damunt la porta hi ha un gran fris amb un relleu que representa l'Epifania i dues imatges que representen la Fe i l'Esperança.