Fàbrica Myrurgia
(Barcelona | Sagrada Família - Barcelonès)

Barcelona - Fàbrica Myrurgia (Foto: Valentí Pons, 2021)

EstilArt Decó
AutorAntoni Puig Gairalt
Situació Mallorca, 351-365 / Nàpols, 238-254 - Provença, 406
Edifici destinat a fàbrica de perfums, projectat per Antoni Puig Gairalt l'any 1927, per encàrrec de l'escultor Esteve Monegal. Està considerada com l'obra més important d’Antoni Puig Gairalt. En ella es deixen sentir molt clarament les influències de l'Art Déco, juntament amb altres de noucentistes i racionalistes. En la composició de les façanes hi domina la línia horitzontal, definida per les finestres corregudes i les cornises. A la cantonada hi ha un cos més elevat on es situa l'entrada i el vestíbul, l'espai on més clarament es deixa sentir l'esperit déco. Monegal es va encarregar d'esculpir els plafons que presideixen l'entrada principal.