Masia de Can Arcs
(Sant Andreu de la Barca - Baix Llobregat)

Sant Andreu de la Barca - Can Arcs (Foto: Albert Esteves, 2008)

Sant Andreu de la Barca - Can Arcs, bodega

Sant Andreu de la Barca - Can Arcs, bodega (Foto: Rosa Rosell -Invarquit, Gencat.cat-, 1986)

Situació Caseria de Palau
El seu origen es remunta al segle XV tot i que va ser profundament remodelada el segle XVIII per Pau Archs. Els dominis d'aquesta família s'estenien des dels límits amb Castellví de Rosanes fins al Llobregat. L'edifici té la típica estructura basilical, amb teulada a dues aigües. Es conserva el portal adovellat antic, de punt rodó.

Estan documentats els pagaments que feien els amos de can Arcs als jesuïtes de Betlem, a Barcelona, i que palesen el poder econòmic del mas. Les seves terres estaven cedides en concepte de rabassa morta. Pere Archs i Salabert tenia una taverna a Barcelona l'any 1888, on donava sortida a la seva producció vinícola.