Casa Jaume Llacuna
(Barcelona | Esquerra Mitja de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Villarroel,159

Barcelona - Villarroel,159 (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorJuli M. Fossas Martínez
Situació Villarroel, 159
Edifici entre mitgeres de l'any 1906. Va ser projectat per l'arquitecte Juli M. Fossas Martínez (Barcelona, 1868 - 1945), dins de la seva etapa modernista (entre 1900 i 1915), abans que adoptés el llenguatge noucentista que va caracteritzar la seva obra tardana. És un edifici de planta baixa i cinc pisos, amb la façana completament simètrica. La planta baixa és de pedra i s'obre amb tres portals de llinda ondulant. La resta té un acabat que imita un encoixinat de carreus. La part més característica és el coronament, amb un joc de relleus entrellaçats i unes obertures en forma d'ales de libèl·lula, molt originals.