Mas de Serra
(Vilallonga del Camp - Tarragonès)

Vilallonga del Camp - Mas de Serra (Foto: Francesc Vidal-Barraquer, 2021)

Vilallonga del Camp - Mas de Serra: aparell de tortura

Vilallonga del Camp - Mas de Serra: aparell de tortura (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Carretera de la Selva del Camp
Sembla que en aquest indret hi podia haver hagut una vil·la romana, però no n'ha deixat rastre. L'origen del mas pot situar-se cap a la fi del segle XII, dins el terme conegut com Font de l'Astor que, al segle XV, pertanyia a la nissaga dels Montserrat. Cap als inicis del segle XVIII va passar a mans de la família Serra.

La casa ha estat acuradament restaurada i conserva bona part de l'estructura antiga i molts elements originals, com la façana, on són visibles els contraforts i el bell portal adovellat. A l'interior de la casa es conserva un cep medieval de tortura. Actualment la casa està dedicada al turisme rural.