Casal de Santa Magdalena o dels Barons (el Castell)
(Corbera de Llobregat - Baix Llobregat)

Corbera de Llobregat - Casal de Santa Magdalena o dels Barons (el Castell)

Corbera de Llobregat - Casal de Santa Magdalena o dels Barons (el Castell) (Foto: Albert Esteves, 2020)

Corbera de Llobregat - Casal de Santa Magdalena o dels Barons (el Castell) (Foto: Albert Esteves, 2006)

Corbera de Llobregat - Casal de Santa Magdalena o dels Barons (el Castell) (Foto: Albert Esteves, 2008)

Corbera de Llobregat - Casal de Santa Magdalena o dels Barons (el Castell) (Foto: Alícia G. Roca, 2008)

Corbera de Llobregat - Casal de Santa Magdalena o dels Barons (el Castell) (Foto: Albert Esteves, 2010)

Situació Plaça del Castell
És un gran casal de principis del segle XVI conegut també com "el Castell", situat molt a prop de l'església, al nucli antic de Corbera de Dalt. Tenia la funció d'allotjar els pelegrins que arribaven a Corbera per visitar la imatge de Santa Magdalena. Quan va ser destruït el castell medieval, el 1714, va passar a ser la residència dels barons de Corbera, els quals en van mantenir la propietat fins que va morir el darrer baró, el 1948. Posteriorment va passar a ser propietat de les Germandats del Treball. Va ser dignament restaurat l'any 1956.

Arquitectònicament, té planta rectangular, amb planta baixa i dos pisos, i un portal adovellat a cadascuna de les quatre façanes. A causa del pendent del terreny, la façana posterior té el segon pis a escala del carrer de l'Església. La part baixa, excavada a la roca, era dedicada a celler, magatzem i presó. La porta principal, a la plaça del Castell, dona accés directament a la planta noble. L'edifici conserva interessants finestrals gòtics, de tipologia diversa. Sobre els portals es pot veure l'escut de Corbera.