Monument a Francesc Layret
(Barcelona | Sant Antoni - Barcelonès)

Barcelona - Monument a Francesc Layret (Foto: Albert Esteves, 2008)

Barcelona - Monument a Francesc Layret (Foto: Valentí Pons, 2009)

AutorFrederic Marès Deulovol
Situació Plaça Goya
Erigit per subscripció pública l'any 1936 en memòria de l'advocat laboralista Francesc Layret, assassinat l'any 1920. Després de la Guerra Civil va ser retirat i guardat en uns magatzems municipals fins que l'any 1977 va ser reinstal·lat. És una obra de pedra i bronze, amb diverses figures al·legòriques presidides per una figura femenina que alça el braç amb una torxa, simbolitzant l'esperit de lluita. Al seu darrere hi ha un obrer, un pagès i una dona amb un infant, evocant les classes més humils. Incrustat al pedestal de pedra hi ha un medalló de bronze amb l'efígie de Layret.