Font de la Tortuga
(Barcelona | Sant Antoni - Barcelonès)

Barcelona - Font de la Tortuga (Foto: Valentí Pons, 2009)

TipusFonts, pous i safareigs
AutorEduard Batiste Alentorn
Situació Plaça Goya
Obra de l'any 1917. Consta d'un basament de pedra de Montjuïc de forma circular, amb quatre piques, i un pedestal central sobre el qual hi ha un grup escultòric de bronze dissenyat per Eduard Batiste Alentorn i fos per Romolo Staccioli. Mostra les figures de dos infants jugant damunt d'una tortuga.

Eduard Batiste Alentorn (que a partir d'un determinat moment signa com Eduard B. Alentorn) va ser un important escultor de l'època del realisme. Va néixer a Falset l'any 1855 i va morir el 1920. Aquesta obra correspon a la darrera etapa de la seva trajectòria artística, quan s'aproxima al Noucentisme.