Cementiri parroquial: panteó Garí Arana
(Esplugues de Llobregat - Baix Llobregat)

Esplugues de Llobregat - Panteó Garí Arana (Foto: Albert Esteves, 2008)

Esplugues de Llobregat - Panteó Garí Arana (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorJosep Puig i Cadafalch
Situació Cementiri
A la part privada del cementiri parroquial d'Esplugues hi destaca especialment el sepulcre que va construir Puig i Cadafalch l'any 1903 per a la família Garí Arana (ja havia projectat per a ells la gran casa senyorial del Cros, a Argentona). Consta d'un pedestal amb una columna cilíndrica nua damunt la qual hi ha una creu de forja amb el Crist. Al peu de la columna hi ha representacions d'animals com la serp o el gripau. A un dels costats hi ha l'escala per baixar a la cripta, on hi ha les làpides i altars, coberta amb volta de creueria de maó vist.