Ermita de Sant Ramon
(El Catllar - Tarragonès)

El Catllar - Ermita de Sant Ramon

El Catllar - Ermita de Sant Ramon (Foto: Francesc Vidal-Barraquer, 2021)

El Catllar - Ermita de Sant Ramon, amb la fàbrica i el pont del ferrocarril

El Catllar - Ermita de Sant Ramon, amb la fàbrica i el pont del ferrocarril (Foto: Francesc Vidal-Barraquer, 2021)

El Catllar - Ermita de Sant Ramon (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació
Va ser edificada l'any 1605 i dedicada a sant Ramon de Penyafort. Fins als inicis del segle XIX en tenia cura un ermità. El 1885 va ser venuda al fabricant de paper Josep Pujadas i Pallarès. Té portal de llinda recta amb els brancals de pedra, un ull de bou i una petita espadanya de maó vist, d'època moderna. A l'interior hi ha restes de la decoració classicista que embellia la capçalera.

Fins a l'any 2015 es trobava abandonada (com es pot veure a les fotografies de l'any 2008). En l'actualitat, està totalment restaurada.