Església parroquial de Santa Llúcia
(Renau - Tarragonès)

Renau - Església de Santa Llúcia

Renau - Església de Santa Llúcia (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Plaça de l'Església
Està situada en un dels costats de la plaça on hi hagué l'antic castell, del qual és probable que, en el seu origen, en fos la capella. Tanmateix, la primera documentació coneguda és de l'any 1435, quan va ser agregada a la parròquia de Tamarit. L'edifici actual és fruit de la reforma i ampliació que es va dur a terme entre 1746 i 1756. D'aquella època és la capçalera, les capelles laterals, la coberta i el portal. El campanar va ser afegit al segle XIX. Tot i que va ser cremada l’any 1936 i va perdre els altars i bona part del valuós mobiliari litúrgic, encara conserva una imatge gòtica i una creu processional de plata del segle XVII.