Castellet de Bofarull (o de Perafort)
(Perafort - Tarragonès)

Perafort - Castellet de Bofarull (Foto: Albert Esteves, 2008)

Perafort - Castellet de Bofarull, pou

Perafort - Castellet de Bofarull, pou (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Carretera de Perafort als Pallaresos
Necessita intervenció urgent
Situat al límit dels termes de Perafort i els Pallaresos. S'hi pot accedir travessant uns camps, des de la urbanització Pallaresos Park. En resten només algunes estructures verticals, fetes amb maçoneria. Una d'elles sembla una torre de defensa, molt atalussada i n'hi ha dues més que podrien ser contraforts del cos principal, desaparegut. El castell de Perafort està documentat des de la fi del segle XIV tot i que les restes conservades són dos o tres segles posteriors.

A les diverses fonts consultades hi ha certa confusió entre aquest castell i el de Penallonga i també en la seva pertinença als municipis de Perafort o dels Pallaresos