Antic poble de Tamarit
(Tarragona | Tamarit, Ferran i Monnars - Tarragonès)

Tarragona - Tamarit, portal de la Creu (Foto: Albert Esteves, 2008)

Tarragona - Tamarit, muralla

Tarragona - Tamarit, muralla (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Tamarit
El nucli medieval de Tamarit formava un petit llogaret al voltant del castell. Algunes cases es trobaven dins el recinte fortificat o vila closa. D'altres estaven situades a tocar de la platja o al davant de la muralla. D'aquestes en resten ben poques, algunes excavades directament a la roca. Pel que fa al sector emmurallat, constava de set carrers i tres places. La muralla s'obria per quatre portes, de les quals se'n conserven dues, la de la Mora i la de la Creu. Cap als inicis del segle XVII, la pirateria i les guerres van afectar negativament al poble i els seus habitants es van anar traslladant progressivament a altres veïnats propers. A començament del segle XX el conjunt es trobava abandonat, fins que, el 1916, el milionari americà Charles Deering va comprar-lo i el va restaurar per convertir-lo en la seva residència d'estiueig. En l'actualitat segueix sent propietat privada. El conjunt, amb el castell, es pot visitar, en horaris limitats.